Uzgoj šampinjona

Tradicija u korištenju šampinjona u ishrani je velika i na ovim prostorima i loš proizvod nema nikakvih izgleda na tržištu. Kvalitet je jasno definisan i kod kupaca i kod trgovaca tj. ljuskave gljive nepravilnog oblika se jasno prepoznaju i niko ih ne kupuje. Zdravi, pravilno oblikovani, kvalitetni šampinjoni izgledaju prelijepo, pa ih trgovci rado stavljaju u izloge. Bez obzira na sav napredak modernih tehnologija i dizajna, šampinjone niko ne prekriva ambalažom tj. njihov prirodni izgled je i dalje nedostižan po ljepoti.

U Evropi i svijetu postoji tradicija u korištenju šampinjona u ishrani, a najveći potrošači su Francuzi, Švajcarci i Nijemci. Medicinska istraživanja su pokazala jasne veze između korištenja gljiva u ishrani i poboljšanja zdravstvenog stanja tih naroda.

Dobar kompost je osnov kvalitetnog uzgoja šampinjona

 

Narodna izreka „zdravlje na usta ulazi“ kod korištenja šampinjona ima svoj puni smisao. Nije svaki lijek gorak i skup. Korištenjem šampinjona u ishrani dobija se jednostavan, jeftin i efikasan lijek prelijepog okusa.

Klima u prostorima za proizvodnju se mora održavati tako da bude povoljna za uzgoj. Prikupljenim iskustvom i dobrim radom naših radnika firma lako održava ovakve uslove i na taj način proizvodnja traje neprekidno, cijele godine, tj. nema prekida ljeti ili zimi kada je, zbog visokih ili niskih vanjskih temperatura teško obezbjediti uslove za proizvodnju.

Firma “Pečurka” proizvodi šampinjone vrhunskog kvaliteta i sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo da se uvjerite u kvalitet naših proizvoda i usluga.